1. Home > 
 2. Zwembad > 
 3. Houten zwembad > 
 4. Rond houten zwembad > 
 5. Zwembad in hout Bahia zandkleur Ø 5,10 m - H. 1,20 m

Zwembad in hout Bahia zandkleur Ø 5,10 m - H. 1,20 m - Ubbink

Aangeboden levering

3 249

Levering aan huis

3 tot 4 weken

Afhaling in de winkel

3 tot 4 weken

Noordse den autoclaaf behandelt, dikte 45 mm
Zwembadrand in Noordse spar autoclaaf behandelt
installatie zonder stalen frame, zonder uitsparing in betonplaat
Zandfilter: compleet 6 m³/u

Inclusief: noppenfolie, winterafdekzeil -, automatische pool cleaner (waarde 679 € BTW incl.)
Referentie
008826
Zwembad in hout Bahia zandkleur Ø 5,10 m - H. 1,20 m


Extra producten


Zwembad in hout Bahia ø ø 5,10 m – H. 1,20 m – liner blauw – Ubbink®


Exclusiviteit Hydro Sud Direct

Samenstelling set:
 • Afmeting exterieur: ø ø 5,10 m
 • Afmeting interieur: ø ø 4,60 m
 • Watervolume: 15,70 m³
 • Zwemoppervlakte: 15 m²
 • Structuur in Noords den autoclaaf behandelt: klasse IV, dikte 45 mm
 • Wanden versterkt met verticale stijlen, dikte 45 mm
 • Dubbele rand in Noordse spar autoclaaf behandelt, breedte 300 mm, dikte 27 mm. hoekprofielen in geanodiseerd aluminium
 • Zwembadrand element met scharnieren voor toegang tot skimmer
 • Anti-bacteriële wand en bodembekleding
 • Liner 75/100e kleur: zandkleur
 • Trap in hout exterieur 4 treden, afneembaar (kindveiligheid)
 • Inox trap interieur 3 treden
 • Zandfilter: compleet 6 m³/h bevat pomp met voorfilter, zandfilter met regelklep,filterzand en filtersokkel
 • Set accessoires (skimmer met brede mond)
 • Aansluitslangen in soepel PVC ø 38 mm - 1 x 8 m
 • Montage handleiding

https://www.piscines-hydrosud.fr/img/produits/001651/etapes-de-montage-piscine-hors-sol-bois.jpghttps://www.piscines-hydrosud.fr/img/produits/001651/schema-installation-piscine-bois-diametre-430.jpgInclusief in de kit: een set ter waarde vande 679 € BTW incl.
 • noppenfolie afgeboord 400 micron
 • winterafdekzeil - (conform aan de Norm NF P 90 - 308).
 • PoolCleaner Auto: direct aan te sluiten aan de skimmer (met 10m slang).

Garantie:
Houtstructuur: 10 jaar
Liner: 2 jaar
Filtratie: 2 jaar

Het hout van uw zwembad van Ubbink®

De structuur van uw zwembad is gemaakt van naaldhout uit de koudste regio’s van Noord-Europa. De randen zijn van wit dennenhout. Het strenge klimaat daar zorgt voor moeilijke omstandigheden waarin de bomen moeten groeien. Dit geeft het hout een zeer fijne nerf, de zichtbare knoesten zijn klein en het hout heeft een van de hoogste mechanische weerstanden onder de harsachtige materialen.

Autoclaafbehandeling

In tegenstelling tot ander hout is deze houtsoort niet van nature geschikt voor gebruik in de buitenlucht. Toch heeft het hout een interessante eigenschap: het kan namelijk geïmpregneerd worden. Dit betekent dat we door middel van een schimmelwerende en insectendodende behandeling het hout tegen aantasting door insecten, paddenstoelen en termieten kunnen beschermen.De structuur van uw zwembad van Ubbink® is behandeld volgens klasse 4, dit betekent dat het hout gebruikt kan worden in een constant vochtige omgeving en in contact met de grond.


https://www.piscines-hydrosud.fr/medias_produits/imgs/principe-du-traitement-autoclave-ubbink.jpg
Gegarandeerde bestendigheid en een lange levensduur

1. Het hout wordt in de autoclaaf geplaatst
2. De autoclaaf trekt vacuum
3. De autoclaaf wordt gevuld met het beschermende product
4. De autoclaaf wordt onder druk gezet zodat het product het hout binnendringt
5. Het beschermende product wordt afgevoerd en de autoclaaf wordt leeggemaakt
6. Het hout is nu behandeld

Extra behandeling

U hoeft het hout van uw zwembad van Ubbink® niet extra te behandelen.Door de blootstelling aan uv-straling wordt het hout langzaam grijsachtig. Dit doet niets af aan de levensduur van het product. Indien gewenst kunt u altijd een microporeuze lazuurbeits gebruiken die compatibel is met de autoclaafbehande-ling om de oorspronkelijke kleur van het hout te behouden.

Opslag en montage van uw zwembad

Als u uw zwembad niet meteen wilt opzetten, moet u het pakket op de juiste wijze opslaan: pak het niet uit en bewaar het in een frisse en geventileerde ruimte, of in ieder geval op een plek waar het beschermd is tegen weersomstandigheden en zonlicht. Als u het zwembad toch moet uitpakken, is het noodzakelijk om het weer opnieuw in te pakken met de zware planken plat neergelegd en het geheel weer stevig bij elkaar gebonden. Na het uitpakken moet de structuur binnen 48/72 uur gemonteerd worden.

Hout: een materiaal dat natuurlijk blijft

Hout is een natuurlijk materiaal, waardoor imperfecties kunnen voorkomen. Een groot aantal hiervan is normaal en oppervlakkig. Deze imperfecties vallen dan ook niet onder de garantie omdat deze geen invloed hebben op de bestendigheid en kwaliteit van uw zwembad.


https://www.piscines-hydrosud.fr/medias_produits/imgs/exemples-d-imperfections-normales-et-superficielles-du-bois-ubbink-nl.jpg
Kloven, spleten en gleuven

De afmetingen van het hout kunnen variëren afhankelijk van de vochtigheid en de temperatuur van de omgeving. Als het hout droog is, trekt het op onregelmatige wijze samen waardoor er kloven ontstaan. Deze kunnen er indrukwekkend uitzien, maar ze doen niets af aan de mechanische eigenschappen en de bestendigheid van het product.

Harsvorming

De afwisseling tussen vacuüm en hoge druk tijdens de autoclaafbehandeling van harsachtige materialen kan leiden tot harsvorming aan het oppervlak van het hout. Het hars kunt u voorzichtig weg krabben met gereedschap dat hiervoor is geschikt.

Kleurverschillen

Alle houtsoorten laten kleurverschillen zien. De blootstelling aan uv-straling zorgt ervoor dat deze minder zichtbaar worden.

Aanwezigheid van knoesten

Deze knoesten komen overeen met de plekken waar de takken aan de boom zaten. Ons hout wordt speciaal geselecteerd om de knoesten zo klein mogelijk en het aantal knoesten zo laag mogelijk te houden.

Sporen van het product uit de autoclaaf

Hout dat een autoclaafbehandeling heeft ondergaan toont vaak groenige of wittige sporen op het oppervlak. Deze verdwijnen in de loop der tijd.

Oppervlakkige schimmelvorming

Op het hout kan schimmel gevormd worden door microscopische paddenstoelen. Dit verschijnsel wordt versterkt door warmte, vocht en een tekort aan ventilatie. Er vormen zich dan vlekken die lichtblauw tot zwartblauw kunnen zijn. Door het hout schoon te maken of bloot te stellen aan de buitenlucht verdwijnen deze vlekken weer. Hout dat beschermd is volgens klasse 4 is namelijk beschermd tegen aantasting door schimmel.
 
U wordt doorverwezen naar de website van de winkel
Loading...